maanantai 15. maaliskuuta 2010

Tuoksuissa

Jonkinlainen kummallinen tuoksuhysteria on villinnyt minut!
Minut, vaikka olen aina inhonnut tuoksuvaa pyykkiä.
Minut, vaikka olen aina pessyt astiatkin perinteisellä fairylla.
En käytä tuosuvia suihkugeelejä,
en juurikaan hajuvesiä,
en talmaa kosteusvoiteita.
Ja nyt,
yllättäin löydän itseni toistamiseen kaupan
 pesuainehyllyltä nuuskimassa pyykkipulveria.
Ruuvailemassa auki huuhteluainepulloja,
hipelöimässä tiskiaineita,
shamppoita, ja suihkugeelejä.
Ostimpa jopa tuoksuvan kynttilän,
ja kauniin pullon huoneentuoksua!
En vaan millään voinut niitä vastustaa.
Pesen innoissani pyykkiä violetillä nestemäisellä pesuaineella joka tuoksuu niin että pelkään jonkun hyönteisparvin leijailevan tänne hetkenä minä hyvänsä.
Seuraavaan koneeseen työnnän persikkaa,
 kamomillantuoksua ja olen onnellinen, niin ihanaa on pyykin pesu.
Nuuhkin pyykkiä,
suihkautan vielä huoneentuoksua ja sytytän tuoksuvan kynttilän.
Pesen astioita violetilla tuoksupommilla,
miten kermaisaa ja kaunista voi olla tiskiaine.
Sivelen iholleni kosteusvoidetta, suihkutan vessaan jotain superainetta.
Kaipaan lattioille vielä jotain mikä antaisi pitkäkestoisen ihanan raikkauden.
Sellaista ei kaupastamme löydy,
joudun tyytymään vanhaan ihanmihintahansa!
Matot saa aina sunnuntaisin lumipesun pakkasessa.
Se ihana raikkaus ei tänään minulle riitä!
Olen kai...
mitä lie...
normalisoitumassa,
vaiko hulluksi kapsahtamassa.
Tai
Ehkä se on jälleen se

KEVÄT

Piupau


11 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta, mieli vissiin muuttuu ku on tarpeeksi kauan ollu pinttyneitä tapoja ja kyllästyny niihin. Meilläki nimittäin tapahtuu kaikkia kummallista mitä ei oo ikinä aikasemmin tapahtunu... Tai sitte se on se kevät! :)

    VastaaPoista
  2. Minä haaveilen kaikesta vaaleanpunaisesta ja hempeästä... Mietippä sitä :D Pitkä talvi ja alkava kevät sekoittaa yhden jos toisenkin pään...

    VastaaPoista
  3. Kai se on udistumisen aikaa tämä kevät, tai ainakin jonkin kokeilujen, eihän sitä tiedä kuinka kauan nämä kummallisuudet seuraavat.

    VastaaPoista
  4. Hih! :) Itse saan perushajuvesistä herkästi päänsäryn. Mutta tykkään kyllä kovin tuoksuista muuten. Vaniljaa, kookosta, kanelia, ruusua... mmmmm. Mitä pesuaineita käytät? Jos saan udella :) Luin juuri hetki sitten Mummi ja minä -pesuaineista, jotka ovat saaneet täydennystä ja aivan ihastuttavilla tuoksuilla. Kannattaa googlailla, jos kiinnostaa. Ovat vielä ympäristöystävällisiäkin. Itse kun vähän vieroksun kaikenlaisia kemikaaleja.

    Kaunista ja hyvältä tuoksuvaa kevättä!

    VastaaPoista
  5. Minä olen ihan tuoksuhullu! Kaameaa olisi, jos sairastuisin vaikka pahaan astmaan, ja joutuisin luopumaan kaikista tuoksuista. En niinkään ole hajuvesifriikki, vaikka niistäkin pidän. Hamstraan samoin juuri noita arjen tuoksuja.

    Matto on ihana!!!!!

    VastaaPoista
  6. Olen käyttänyt Swipen pesuaineita kovin, kovin kauan. Helppoa ja vaivatonta sinäänsä, aineet tulevat kotiin ja ovat todella riittoisia.
    Hi, nyt sitten ostin nestemäistä persikkaa OMOa ja violettia BIOLUVILia. Pyykinpesu tuntuu niin mukavalta, vaikka joo, pieni pisto sydämessä tuntuu.( <3 vanha konekkin varmaan saa sydänpysähdyksen myrkyistä)
    mummi ja Minä- tuotteita olebn kyllä nähnyt monissa blogeissa, kiinostaa. Postimaksut nettikaupoista taas ei oikein kiinosta, tulee aineille hintaa. Ostan kyllä kokeeksi kunhan sattuu kohdalle. Kuinkahan riittoisa se pyykkiaine on? Onko kenelläkään kokemusta?

    VastaaPoista
  7. Mäkin oon käyttänyt suht hajuttomia amway tuotteita joten vaihteeksi bioluvil haisee mukavalta, conforttia huuhteluaineeksi, soflaneista ym tulee ihan huono olo, niiden hajut on liikaa :D Mutta onneksi confortistakin löytyy eri tuoksuja, jotenkin kun aikansa käyttää niin se "oma" ei einää tuoksu yhtään miltää!?!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Uuden Kuun Emilia. Eikö se olekkin ihanaa kun saa pienillä asioilla arkeen juhlaa, vaikka sitten tuoksuvilla pesuaineilla.

    Maaka: Olen muuten kerran kokeillut sitä amwayn pyykkipulveria, siinä taisi olla ihan himppuinen ihana tuoksu, muistelen. Ei ole tullut tilattua lisää kun ei ole tuttavissa myyjää.
    En yleensä käytä huuhteluainetta ollenkaan, nyt tunnustan nuuhkineeni niitäkin kaupassa :)

    VastaaPoista
  9. Ruokakaupasta (ainakin marketeista)saatava Serto on zeoliititon vaihtoehto Swipen aineille ja minusta myös edullisempi. Eli siis ympäristömielessä mun käsityksen mukaan yhtä ekologinen. Ja huuhteluaineessa on mukava tuoksu. :)

    VastaaPoista
  10. olen itsessäni huomannut ihan samaa tuoksuvimmaa.
    Ostin ihan tuolta Cittarista yleispuhdistusainetta. Ihastuin Kiillon tuotteeseen. Tää on punaista litkua ja nimeltään Ihana apilankukka. Oi että kun on aivan ihana tuoksu.
    Matot on meillä kans yhtenä päivänä viikossa tuola lumihangessa. Tulee raikas tuoksu.
    Lakanat kuivattelen niin kesät kun talvetkin ulkona. Ihana tuoksu.
    Niin raikasta.
    Olen muuten ekaa kertaa täällä blogissasi kurkkimassa.
    Näyttää oikein mukavalta.
    Tulen toistekkin.
    Kivaa keskiviikko päivää!

    VastaaPoista
  11. Lettu: Serto onkin mulle ihan uusi tuttavuus. Voishan sitäkin kokeilla kun on kerran aloittanut kokeilut :) On vissiin hyvin iskostunut tajuntaan se että zeoliititonta pitää olla.

    LeenaJohanna: Tervetuloa kurkkimaan, kiva jos viihdyt. Apilankukka kuulostaa suloiselta, pitääpä katsella kun pääsee isompaan kauppaa, meidän kaupassa ei näyttänyt sellaista olevan.
    Tuoksuvaa kevättä!

    VastaaPoista