lauantai 9. heinäkuuta 2011

Nirskuntaa ja pauketta


Jihaaa,
täällä paukkuu!
Ulkovuori on viimein saanut
purkutuomion ja uutta lautaa lyödään seinään.


On se vaan melkoinen näky
kun lautaverhous on purettu pois.
Valtavia ampiaispesiä
löytyy seinän välistä.
Meillä on siis ollut hyyryläisiä :)


Vanhan rakennuksen remontoinnissa on haasteensa.
Uuteen taloon verhous olisi jo vaihdettu,
mutta vanhassa seinien suoraan
koolaaminen vie valtavasti aikaa
ja myönnytyksiä on tehtävä.
Kaikki ei vaan täsmää
mutta mitäpä tuosta,
jos mökki on ollut kiero viimeiset sata vuotta
niin olkoonpa sitten seuraavatkin sata.


Ja kun rapataan niin roiskuu...


Huomaatko kuvassa jotain
epätavallista?

Rakkaani toivoo ettei kukaan huomaa :)5 kommenttia:

 1. Hei, olen ihaillut taloasi ja sen etenemistä :)

  Me emme itse joutuneet vaihtamaan ulkovuorausta, mutta sen sijaan roikuimmekin isäni kanssa yhden kesän seinällä kaapien maaleja, vuoden talo oli "paljaaltaan" ja seuraavana kesänä maalattiin koko komeus.

  Nuo hauskat vinoudet tulivat meilläkin vastaan, kaikissa suunnissa. Mutta talo on ja pysyy, kaikista vinouksista huolimatta, ne ovat oikeastaan koko talon henki, vaalitaan niitä ja ollaan tyytyväisiä epätäydelliseen taloomme :)

  Mukavaa seinäkesää!!

  VastaaPoista
 2. Teillä on aivan ihana talo, oih ja voih! Työtä on paljon, mutta lopputulos palkitsee aivan varmasti. Joko olette päättäneet millä värillä maalaatte? Minä marssin huomenna rautakauppaan ostamaan koepurkkeja, jotta saadaan talon väri päätettyä ja ihan tositoimiin. Alakuvassa en kyllä huomaa mitään ihmeellistä, vaikka kuinka yritin tiirailla ;)

  VastaaPoista
 3. -tarjah-: Ulkovuoren puhdistaminen vanhasta maalista on varmasti melkoinen homma. Tokihan sitä toivoi että mekin oltais säästytty uuden verhouksen vaihtamiselta mutta koska jouduimme pienentämään ikkunoita takaisin alkuperäisen kokoisiksi jo useampi vuosi sitten, oli talo ulkoa päin melkoinen paikkailtu tilkkutäkki :)
  Niinhän se on että vanhan "vikoja2 täytyy osata arvostaa.
  Kirsikka: Työtä on paljon mutta onnksi ollaan jo lähellä loppua, suurimmat fyysiset pinnistelyt on tehty. Väri on päätetty, autotalli jo värillä maalattu, se on jotain vaaleaa, aavistuksen lilaan taittavaa harmaata.
  :) Alakuvassa on amppeli, jos kuvan suurentaa voi nähdä että kukka ei roiku puussa niin kuin se vielä edellisenä päivänä teki, vaan se tököttää puun oksalla ja "amppelikoukku" siinä komeilee vieressä, oksalle nostettuna. Joku lentävä lauta oli sen kai maahan lennättänyt :)

  VastaaPoista
 4. Jaksaa, vielä jaksaa. Tsemppiä! Lopputulos tulee olemaan kuin kartano. Olitko muuten eilen illalla Kpäivillä Noro-takissasi? Jos olit, niin tiedän seuraavan kerran tervehtiä oikeaa ihmistä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä vaan, pakko vielä pinnistellä :) vaikka välillä epätoivo iskee. Kyllä vaan, olin kyllä norossa, olisitpa tullut tervehtimään :)

  VastaaPoista