torstai 18. joulukuuta 2014

Punasipulia joulupöytään





Koira aivasti.
Keittiössä tuoksahti voimakkaasti sipuli ja etikka.
Heräsin varhain ja valmistelin joulua taas askeleen eteenpäin.
Punasipuli on se -pakko olla jouluna- juttu.

1dl vettä
1dl etikkaa
1dl sokeria (intiaanisokeria)

Liemi kiehautetaan. Sipulit lisätään ja haudutellaan 10 minuuttia.
Purkkiin, 
ja tiukka nauha ympärille,
ihan vaan siksi että säästyy jouluun.

Kyllä on kivaa!

Piupau

15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sitä se on, sopii täydellisesti kinkun ja laatikoiden kylkeen!

      Poista
  2. Punasipuli on parasta ja meillä aitä kuluu tolkuttomasti! On hyvää ihan sellaisenaan leivän päällä tomaatin ja basilikan ynnä mistapippurin kanssa. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on tapana syödä punasipulia sitten joulunjälkeen leivän päällä. Tomatti, basilika ja pippuri ovatkin varmasti toimiva makupari sipulille.

      Poista
  3. Punasipuli on ihanaa. Hyvä kun muistutit, että sitä pitää laittaa jouluksi. Minun reseptissäni on etikkaa, hunajaa, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusia reseptejä pitäisikin kokeilla. Hunaja on varmasti hyvää tähänkin. Itse tein tänävuonna intiaanisokeriin.

      Poista
  4. Kiitos muistutuksesta, minun ohjeessani käytetään punaviinietikkaa ja oliviöljyä ja annetaan marinoitua huoneenlämmössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo öljy kuulostaa hyvältä. Vai että huoneenlämmössä? Keitetäänkö se kuitenkin ensin? Vaatiikohan kovasti aikaa tekeytyäkseen?

      Poista
    2. Ei keitellä mitään, tunti vain huoneenlämmössä ja sitten kylmään. En osaa sanoa tekeytymisaikaa, tänään laitan oman satsin maustumaan ja toivon että sitä on vielä aattona jäljellä :) Laitan ohjeen itsellekin talteen tuonne omaan blogiin kunhan ehdin

      Poista
    3. Jos vaan kerkeän, pitää kyllä kokeilla tuotakin.

      Poista
  5. Kuulostaa herkulliselta. Ja helppotöiseltä, saattaisin jopa osata. Täytynee lisätä ostoslistaan punasipulit:)

    VastaaPoista
  6. Tätähän on kokeiltava, käytän muutenkin paljon punasipulia.
    Käykä tavallinenkin sokeri tai hunaja?

    VastaaPoista
  7. Tavallista sokeria olen käyttänyt aina ennen. Käy siis hyvin. Intiaani sokeri on vain hiukan "terveellisempää".
    Kaunistakin se on.

    VastaaPoista
  8. ♥nam,näyttää hyvältä! Hyvää joulua♥

    VastaaPoista