maanantai 11. tammikuuta 2010

Ruista ja kauraa



Yhteishyvän ruokamaailma lehtisessä oli ihana lämpimäisten respti. Rukiiset rieskat! Niitähän piti alkaa sitten kokeilemaan, niin herkulliselta kuva vaikutti. Minulla ei ole yleensä piimää vakiovarusteena jääkaapissa mutta maustamatonta jugurttia löytyy aina. Vähän siis muokkasin ohjetta mutta hyvää tuli, ja ohje on todellakin helppo. Kaikki aineet vaan sekaisin, hetki turpoamista ja pellille, pläts. Ripottelin vielä pinnalle auringonkukan- ja kurpitsansiemeniäsiemeniä, lisää makua antamaan.





Tuoksu ja maku kohdallaan!


Rukiiset rieskat:


3dl piimää (korvasin 2dl luonnonjugurtti+ 1dl vettä)

1/2dl öljyä

3/4tl suolaa

1 1/2dl kaurahiutaleita

2dl ruisjauhoja

1/4dl pellavansiemeniä

1/2 tl soodaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia, kunnes uuni turpoaa 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele ne leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13cm. Paista uunin keskitasolla 20-25min.
Piupau




3 kommenttia:

  1. Välitön lämpimäistenhimo iski. Rieskaa, nam.
    Tulee leivottua lasten kanssa ihan liian harvoin, tuolla ohjeella kyllä saavat olla mukana sekoittelemassa ja kaatamassa...

    VastaaPoista
  2. Ja jatkoa vielä; huomasin, että asutte vanhaa taloa. Unelmaa! Vanhasta talosta haaveilen minäkin, ja haaveeksi taitaa jäädäkin! Olisi kiva nähdä kuvia talostanne.

    VastaaPoista
  3. Heissan!

    Ja kiitos sinulle, kun osallistuit arvontaani, näin minäkin löysin luoksesi!:)
    Ja tervetuloa tänne blogimaailmaan!:)) Kiva, jos sanani rohkaisivat:) Hyvin sinä olet osannut aloittaa!:)
    Tutustun vielä paremmalla ajalla blogiisi.

    Nuo rieskat, täytyypä kokeilla, en olekaan pitkään aikaan tehnyt rieskoja, sämpylöitä kylläkin.

    Oiekin mukavaa keskiviikon jatkoa!

    VastaaPoista