sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Gluteeniton taatelikakku





Minulla on syntymäpäivä!

Pidin eilen pienet juhlat rakkaille.
Kasvohoitoa ja kaunistautumista.
Kahvia ja kakkua.
Viiniä ja juustoja.
Suolakeksejä ja salaattia.

Aamulla kun heräsin vähän vanhenpana,
oli olo onnellinen.

Eilistä paistoa blogissa oli inspiroiva ohje jälleen.
Tein oman taatelikakun tähän tapaan.

Laiton 2dl vettä ja 1dl kahvia kiehumaan.
Viipaloin puoli pakettia kuivataatelia ja lisäsin kattilaan.
Annoin kiehahtaa ja nostin jäähtymään. 
Lisäsin liemeen 2 rkl kookosöljyä.
Mittasin isoon mittakuppiin 2dl kuivia aineita;
tattarihiutaleita, tattarijauhoa ja riisijauhoa
ja lisäsin siihen 1tl soodaa ja 1tl leivinjauhetta ja 2rkl tummaa kaakaojauhetta. 
Ripaus suolaa ja piparkakkumaustetta.
1 muna
1 dl luonnonjugurttia
Ja nämä kaikki sekaisin.
Uunissa 30min, 175 astetta.

Kakku odotteli yön yli jääkaapissa.
Ennen tarjoilua leikkasin kakun kahteen osaan, 
kosktutin kahvilla ja laitoin väliin kermarahkaa.
Päälle suklaanappeja.

Rahkana tällä kertaa sellainen valmis, päärynän makuinen rahka.
Siinä oli sopivasti makeutta tekemään tästä kakusta täytekakun.

Toinen kakkupohja odottaa arkea.
Kakku on vähäsokerinen, vain taatelin oma sokeri.
Herkullista.

Piupau



12 kommenttia:

  1. Oikein Paljon Onnea ❤️ kakku näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Myöhästyneet Onnittelut! Kakku näyttää niin herkulliselta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Onnitteluista. Kakkua kannattaa kokeilla, se on maukas mutta silti suorastaan terveellinen :)

      Poista
  3. Myöhästyneet onnittelut. Herkullinen kakkuohje ja aivan ihanat kahvikupit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista. Kahvikupeja keräilen kirppareilta. Rakastan niitä ihan jokaista.

      Poista
  4. Onnea! ♥

    Minulla oli syntymäpäivä 16.01.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja onnea siis sinullekin! Tammikuu on hyvä kuu!

      Poista
  5. Hei :)
    Kiva kuulla että tykkäsit sinäkin. Tätä kakkua tein taas viimeksi eilen. Nyt olen säätänyt jauhojen määrää vielä pienempään korvaamalla osan kuiva-aineita psylliumrouheella. Kunhan kerkiän, niin laitan vielä blogiinkin juttua siitä jos joku muukin haluaa hiilareita vähentää.


    Myöhästyneet synttärionnittelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Ihanaa jos jaksat laittaa kakkuohjeen blogiisi. On ihanaa kun on jotain hyvää syötävää kahvin kanssa, joka ei silti ole kamala sokeripommi! Ostin taateleita monta pakettia, luulenpa että tästä tulee meille vakiokakku kahvipöytään.

      Poista