keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Gluteeniton focaccia

Yhtenä mukavana päivänä söin jouluostosten välissä Robert'silla ihana täytetyn focaccian. Gluteeniton herkku oli täytetty vuohenjuustolla, aurinkokuivatulla tomaatilla, salaatilla ja tuoreella tomatilla. Ja siitä se ajatus sitten lähti.
Taikinan tein näin:

Lämmitin yleiskoneen kulhoa, mittasin siihen 5dl lämmintä vettä. Sekaan 1tl psylliumia ja kone pyörimään hetkeksi. Käytin taikinakoukkuja. Mittasin isoon mittakuppiin yhteensä 7dl kuivia- aineita (tattarijauhoa, tattarihiutaleita, riisijauhoa ja gluteenitonta jauhoseosta) ja 1 tl ruususuolaa, 1 tl ruokokidesokeria ja puoli pussia kuivahiivaa. Kun psyllium oli turvonnut noin 10min, lusikoin jauhot sekaan, kone pyöritti taikinan nopeasti tasaiseksi, lopuksi loraus oliviöljyä. Yleiskone vaivasi taikinaa 10 min. Kaadoin taikinan pellille leivinpaperin päälle, jonka olin öljynnyt oliviöljyllä reilulla kädellä ja peittelin pellin lämpimän vesikupin päälle. Saunan ajan se siinä kohosi ja uuni lämpesi 225 asteiseksi. Pinnalle ripottelin pieniksi pilkkomiani fetajuuston, olivin ja aurinkokuivatun tomaatin palasia. Painelin palaset lusikalla osittain taikinan sisään. Loppusilaukseksi ripaus sormisuolaa ja ei kun uuniin. 20 min ja valmista tuli! Valmiin, kuuman leivän voitelin vielä oliviöljyllä.
Tätä focciataa ei kyllä pystynyt halkaisemaan ja täyttämään. Lämpimän leivän päälle leikkasin siivun vuohenjuustoa, se suli sopivasti niin, että maku pääsi esille. Lisäksi leikkasin aurinkokuivatusta tomaatista muutamia ohuita suikaleita. Koko komeuden päälle vielä valkosipulihilloketta ja muutama noppa tuorejuustoa. Levittelin päälliset leivälle, jotta siitä oli helpompi haukata.

                                                                    Lisäksi teetä ja sympatiaa!




                                                                Aivan taivaallisen hyvää!

                                                                                    Piupau

9 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä. Ei olekaan tullut tehtyä focacciaa pitkään aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tämä focaccia oli ihan uusu tuttavuus, olen kyllä kuvia ja ohjeitakin nähnyt, mutta maistanut en ole koskaan. Kahvilassakin tilasin ihan summassa, jotai gluteenitonta saadakseni. Teen kyllä varmasti toistekin.

      Poista
  2. No varmasti oli herkullista!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa se on, kokeilla aina jotain uutta. Mukava iltapala!

      Poista
  3. Kiitos - menee kokeiluun! Täällä on aina ollut kiva käydä, mutta nämä gluteenittomat reseptit tekevät blogistasi vielä ihanamman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marianna! Kiva jos tykkäät resepteistä. Laitan niitä tänne itsellekin muistiin, löytyypä sitten myöhemminkin. Ihanaa loppuviikkoa!

      Poista
  4. Kuulostaapa herkulliselta, täytynee kokeilla. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa jos ohje innostaa muitakin kokeilemaan. Tämä on mukava vaihtelu normi leivälle!

      Poista