perjantai 5. helmikuuta 2010

Kuumaa keittoa

Meillä karpataan!
Enemmän tai vähemmän. Itse kai lähinnä hyväkarppaan, ajatuksena jättää turha sokeri ja vehnäjauhot pois. Vatsani ei niitä oikein siedä, saan raskausvatsan, enkä tahdo sitä enää.Vaikka olenkin nauttinut raskausvatsasta neljästi  ja jäänyt jopa kaipaamaan sitä ihanaa tunnetta, en enää tahdo näyttää raskautetulta.
Sunnuntain kävimme syömässä kiinalaisessa. Söimme tulista kana-kookosmaitokeittoa. Keitto oli jopa liian tulista makuuni, mutta kuitenkin niin herkullista että päätin tehdä sitä itsekkin. Tai ainakin jotain sinne päin.
Ostin maustamattomia kanankoipia, keitin ne miedossa suolavedessä, kynin kanat ja jätin yöksi liemeensä lepäilemään. Seuraavana päivänä kiehautin liemen, lisäsin pakasteesta erilaisia pakaste vihanneksia( wokki-ja kukkavihanneksia, paprikasuikaleita).
Kun keitto oli hetken kiehunut lisäsin kookosmaidon johon olin lisännyt inkivääritahnaa ja chilitahnaa. Pippuria muutama pyöräytys ja vähän suolaa. Ihana lämmittävä keitto oli valmis! Isosta kattilallisesta riittää moneksi päiväksi lämmitettävää.
Päätin kokeilla tätä päivitettyä editoria. Saapas nähdä tulenko sinuiksi tämän kanssa. Vähän tuntuu temppuilevan, tekstit siirtyy välillä oudosti keskelle.
Sain ihanan pörröisen kaulurin valmiiksi. Paksua palmikkoa, lämpöä ja läheisyyttä...siinä eväitä tulevalle viikonlopulle,

Piupau


1 kommentti:

  1. Meillä valmistuu tänään samantyylinen keitto lohesta :) Tuossa uusimmassa Yhteishyvän ruokalehdessä oli ohje.

    VastaaPoista