maanantai 8. helmikuuta 2010

Lunta

Lumitöitä tosiaankin piisaa. Juuri nyt, kun niitä ei millään olisi aikaa tehdä.
Sunnuntaina, kun sain siivottua oli pakotettava itsensä lumitöihin. Mies lähti Eeputin kanssa harkkoihin ja minä väännyin ihan niskat lytyssä ulos. Olisi ollut niin paljon parempaakin tekemistä, tärkeämpää.

Mutta ulos päästyäni oivalsin, oi mikä ihana kauneus minua ympäröi. Lunta on ihan valtavasti. Se suorastaan häikäisee puhtaudellaan, pehmeydellään. Auringon pilkahdukset tiheän kuusiston takaa kutkuttelee, kutsuu nauruun ja iloon.

Vedin raitista ulkoilmaa syvään keuhkoihini, annoin valon tunkeutua jokaiseen sopukkaan ja keräsin voimia.
Lumitöiden jälkeen nopeasti syömään, kauppaan ja vielä kierrätysroskat asemiinsa.
Ja sitten remonttiin. Neidinkammarin ovi pääsi paksusta vaipastaan. Maali lähti onneksi kuumailmapuhaltimella helposti, mutta kyllähän se hidasta on, tämä entisöinti.

Mies uurasti edelleen pönttöuunin kanssa. Näissä hommissa yllättävän pieneltä tuntuva asia voi nielaista valtaisan palan sitä niin kallista aikaa.

4 kommenttia:

  1. heippa! :) on kyllä ihanaa kun on niin paljon lunta,vaikka lumityöt on tosiaan vähä rasittavia... ;) siis ihanan lakanan oot löytänyt kirpparilta! ihana, kun löysit, jos oot kauan ehtinyt haaveilla. mäkin rakastan vanhoja pitsi lakanoita, ne on niin kauniita! voi että mikähän ihana kaunotar teidän talosta kuoriutuu... :) innolla jään seurailemaan!:)
    tätyy selata sun blogi läpi kun on vähän enemmän aikaa, pitäis mennä siivoamaan, mutta koneella on kivempaa.. ;) ihania juttuja sinulla!!!! tsemppiä remonttiin!!!

    VastaaPoista
  2. hei taas! :) nyt ehdin vähän lukea sun blogia enemmän, tosi ihana! kirjoitat niin kauniisti, ja voi että mitä ompeluksia olet vielä ehtinyt tehdä remontin ynnä muun ohella. varmaan se onkin kivaa vaihtelua, pieni henkireikä :) hei, kuinka tuollaisia upeita saippuoita tehdään?!! voiskohan niitä tehdä lastenkin kans? olispa ihana tehdä tuollaisia ja antaa ystävänpäivä lahjaksi... mukavaa maanantai iltaa sinne! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Laura!
    Saippuamassaa saa ostaa esim Sinoperista. Ostin kahdenlaista väriä ja yhden tuoksun, niitä sitten sekoittelin mieleiseksi. Lasten kanssa voi oikeastaan vaan koristella saippuoita. Massan sulatin vesihauteessa ja panin maitopurkkiin jäähtymään. Sittä sitten leikkasin sopivia paloja ihan kookiveitsellä. Osan tein silikonisiin sydänmuotteihin. Sitten koristeltiin ja annettiin lahjaksi.
    Oikein mukavaa puuhaa ja suht helppoa. Ompelukset ovat tosiaankin henkireikä minulle, toivottavasti sille jää tulevaisuudessa vähän enemmän aikaa.

    VastaaPoista
  4. Kirjoitat todella kivasti. Käyhän kurkkaamassa, mitä kirjoitin sinulle blogiini ;)

    VastaaPoista