torstai 11. helmikuuta 2010

Lounaaksi

Aamusta kävimme taas luistelemassa. Ilma oli kyllä melko kylmä, viima vihmoi mutta tunnelma oli korkealla. Lapset ne osaavat nautti pienistä asioista todella koko sydämellään. Teimme vasta sataneeseen lumeen "luistinradan" ja lapset kiersivät sitä ympäri, ympäri,ympäri...
Lapsia kotona odotti kalakeitto. Ruoka maistui, ja posket punoittivat. Näklä oli itselläkin jo valtava. Koska olen kalaallerginen, enkä syö pottua, oli kalakeitto auttamatta pois pelistä. Tekaisin nopeasti itselleni minutti sämpylän(karppausinfosta löytyvän ohjeen mukaan) ja täytin sen jäävuorisalaatilla, juustolla ja munasalaatilla. Munasalatti on ihanaa. Laitoin siihen omenan, sipulin, muutaman siivun maustekurkkua, majoneesia ja keitettyjä kanamunia. Juomaksi keitin vielä suuren kupillisen Rooibos teetä.

Hemmottelin itseäni jälleen eilen tuoreilla tulppaaneilla :)
Piti nimittäin lähteä pelkkää maitoa ostamaan, kun edellispäivän kauppa reissulla tuli pieni kommunikaatiokatkos. Matiboy lähti kanssani silloin kauppaan, mikä on aika harvinaista. Ajattelin heti tietenkin hyödyntää kauppakaveria, kun kerrankin sellaisen sain. Maitotiskin kohdalla huomasin unohtaaneni jotain, sanoin Matiboylle että otappas sinä maidot sillä aikaa kun kipaisen hakemassa tarvitsemani. Kun tulin takaisin oletin maitojen olevan kärryssä ja marssin kassalle. Ihmeellistä kyllä etten huomannut maitojen puuttuvan. Ilmeisesti joku suojareaktio jättää huomaamatta, olimme nimittäin potkureilla liikkeellä.
No, eipä siis auttanut kuin tehdä seuraavana päivänä uusi reissu.

Tässä yksi lempivaatteistani. Vanhasta pöytäliinasta tekemäni tunika. Kangas on melko jäykkää, enkä oikein löytänyt sopivaa kangasta muotokaitaleisiin, niimpä päädyin pelkkiin vinonauhoihin pääntiellä ja hihansuissa. Toimii oikein hyvin.
Huomenna onkin taas jo perjantain. Miten nämä viikot eivät oikein kerkeä alkaakaan kun jo loppu häämöttää.

Reipasta loppuviikoa kaikille,
Piupau

9 kommenttia:

  1. herkullisen näköinen lounas!:)
    tykkään kans tulppaaneista.

    VastaaPoista
  2. Hei, tuo kangas on kyllä ihana :) Kyllä vanha pöytäliina muuntuu moneksi kun vain on mielikuvitusta ja ompelutaitoa!

    Mitenkähän mulla on koko minuuttisämpylä mennyt kokonaa ohi... Täytynee käydä kurkkiin.

    Ihaneja tulppaaneja, minä ostin eilen vaaleanpunaisia 8-)

    VastaaPoista
  3. Tosiaan, herkullisen näköinen lounas. :) Ja tulppaanit on ihania...oi kun niitä saiskin kotiin taas. :)

    Ihanaa loppuviikkoa sinulle myös! :)

    VastaaPoista
  4. Oi mikä tunika! Aivan ihana. Minä yritän kovasti kehittyä vaateompeluissa mutta vielä ollaan melko alkeellisella tasolla.
    Sämpylä näytti makoisalta ja tulppaaneja täällä mielin minäkin...
    Iloista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  5. Minuuttisämpylä näyttää hyvältä! Täytyy kokeilla sitä seuraavaksi. Olen vähän kyllästynyt niihin mantelisämpylöihin ja eilen leivoinkin sitä siemenleipää/rieskaa. Oli muuten hyvää sekin! Tuota munasalaattia täytyy myös kokeilla. Täytyy muuten hehkuttaa, että tein eilen espanjalaista munakasta lantulla. Suosittelen! :) Lisäksi tein vielä kookossuklaakeksejä karppiversiona kahvin kanssa nautiskeltavaksi...

    Tunika näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
  6. Herkulliselta kyllä näyttää lounaasi! nam.

    Minä en saanut valkoisia tulppaaneja, vaikka olisin niitä mieluusti ottanut, joten tyydyin pinkki-valkoisiin - kivoja nekin ovat!

    Tuota samaista vanhaa kangasta minäkin olen anopiltani saanut - minnehän lie laittanutkin sen jemmaan? Siitä voisikin tehdä tyynynpäälliset mökille...

    Mukavaa viikonloppua & Ystävänpäivää sinulle! <3

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanista kommenteista, niitä on aina yhtä ihana lukea!
    Maikku: Kiitos. Tulppaanit ovat niin yksinkertaisen kauniita, ja ehkä ne tuovat kevään mieleen, antavat uskoa tulevaan.
    Katsula: Minuttisämpylä on siksi helppo, ettei tarvitse sotkea koko keittiötä saadakseen joskus herkutella leivällä. Laitoin itse mantelijauhoa, ruisleseitä ja pellavansiemenrouhetta.
    Laura: Kiitos! Aina joskus pitää itseään hemmotella ja kauppareissulla helposti napata mukaansa vähän kukkasia, eikös. Kiva kun piipahdit.
    Anu: Ompelu on minullekin ihan uutta, opettelua. Intoa riittää, aikaa ei tällä hetkellä. Uskon kyllä että olet taitava myös vaateompelussa, olet niin lahjakas kaikissa kädentöissä.
    Sini: Karppaus on tosiaan hauska kokeilu meillä, on mukava etsiä uusia reseptejä ja tapoja vanhojen piinttyneiden tilalle. Tuollaista munakasta en olekkaan kokeillut, pitää muistaa ostaa lanttuja. Muniahan menee kyllä mieletön määrä kun koko perhe niistä tykkää. Keksit kuulostaa herkulliselta...pitäisiköhän hemmotella itseään sellaisilla viikonloppuna :)
    Marielis: Kiitos! Kangas on minusta ihan paras. Pidin sitä melko kauan jemmassa ennenkuin raskin leikkoa. Sai tehtyä yhdestä liinasta siskolleni käsityöpussin, itselle sellaisen pussukan jossa säilytän käsilaukussa monenlaista sälää ja vielä tunikankin. Löytäisimpä joskus lisää saman tyylistä kangasta.

    VastaaPoista
  8. Ja se sisko on todella tykänny siitä käsityöpussista, kuulemma :)

    Onnittelut uudesta lääkekaapista :D

    VastaaPoista
  9. Katsula: Hyvä jos on tykännyt ja ollut käyttöä. Ei sitten ehkä enää muovipusseja hirsimökille?? Paitsi että yksi käsityöpussi voi olla liian vähän...
    Odotan innolla ensitapaamista lääkekaapin kanssa!!

    VastaaPoista