keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Gluteeniton täytekakkupohja








Tein ensimmäisen pyöreän, ihan oikean, täytekakkupohjan viikonloppuna.
Käytin perinteistä vanhaa ohjetta,

lasillinen munia
lasillinen sokeri
lasillinen jauhoja

mutta tein sen gluteenittomista jauhoista ja intiaanisokerista.
Intiaanisokeri aiheutti haastetta,
paakkuinen sokeri sai lopulta kyytiä sauvasekoittimella,
kun en jaksanut sitä siivilän läpi hieroa.
Sokeri pöllysi
ja keittiö oli kaaoksessa. 
Tummaa kaakaojauhetta lisäsin mukaan,
koska pelkäsin,
 että intiaanisokeri värjää kakun epäilyttävän väriseksi.

Vuokana toimi jälleen se rakas mummon vanha kakkuvuoka.
Voitelin vuuan,
leikkasin sen pohjaan sopivan leivinpaperiympyrän,
"liimasin" sen pohjalle
ja voitelin senkin.
Gluteenittomia korppujauhoja ripottelin reilulla kädellä 
vuokan reunoille ja pohjaan.
Kakku kohosi valtavasti ja siitä tuli lähes puolipallon muotoinen.
Pohja oli helposti käsiteltävä ja hyvän maikuinen.
Paistoin kakkua 170 asteessa noin 45min.

Täytteeksi laiton päärynärahkaa, mansikkahilloa ja bananisuklaata.
Surautin sauvasekoittimella banaanit ja tumman kaakaojauheen sekaisin, 
sitä tuli ihana kiiltävä täyte.

Täytetty kakku muhi muutaman tunnin jääkaapissa kelmun alla.
Olisi saanut muhia pitempäänkin,
mutta aikaa ei ollut. 
Suklainen kerma maistui ihanalta ja marengit makeilta!

Piupau

10 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä aivan mielettömän ihanalta. <3 Nam tuli nälkä, kuuletko vatsan kurnivan sinne asti ;)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä näyttää herkulliselta! Tuota "lasimittaa" pitää itsekin kokeilla gluteenittomaan kakkuun :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä ja lämmin kiitos reseptistä !

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköistä! Taas uutta kokeiltavaa tännekin - kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina on mukava kokeilla jotain uutta. Ihanaa perjantaita sinne!

      Poista