tiistai 16. helmikuuta 2010

Pitkiä pellavia

Laskiaismäet on laskettu! Hepalla on ajeltu. Onnenpyörät on pyöritetty. Pullat on paistettu. Kermat on vatkattu ja kohta herkutellaan!
On laskiaistiistai, iloinen juhla. Lapset ovat riemuissaan! Pakkanen luulee saavansa voiton, mutta ei, me ei anneta pakkasen murentaa intoa. Aurinko on puolellamme ja tekee työtään intensiivisesti!
Talvi on kaunis!
Neiti-J on ommellut pikku-velulle nallen ihan itse! Voi miten malttamattomasti hän odottaakaan omaan huoneeseen pääsyä.
Remontissa edetään, hitaasti, mutta varmasti. Välillä jo meinasin jälleen väsähtää. Tuntui ettei valmista tule vaikka kuinka panostaa. Nyt alkaa taas into kutkutella. Ehkä perjantaina päästään jo tapetoimaan. Sääennuste ei vaan ole suosiollinen. Neidonkammarin ikkuna pitäisi laittaa paikalleen ja sellaiseen hommaan ei toivoisi tulipalopakkasia. Tässä talossa on tehty kamalia asioita joskus kultaisella seiskyt-luvulla, ihanat ruutuikkunat on talon kummassakin päässä ja pihanpuolella vaihdettu isoihin laatikko-ikkunoihin. Onneksi sen ajan remontti-mieheltä on loppunut into/aika tai raha kesken ja pitkän sivun ikkunat on säästyneet raiskaukselta. Rakas mieheni on taitava. hän on rakkaudella pienentänyt ikkunat ja tehnyt niihin ruudut vanhojen mallien mukaan.  Minä olen niitä nyt viikonloppuna maalannut ja nyt ne ovat puhdistusta vaille valmiit.
Pönttöuunit odottavat maalia. Salin uuni vaan hiottiin ja pestään ja maalataan. Neidonkammarin uuni on pohjamaalattu. Piiput rapattu ja maalarinteipit revitty tuolta hirsiä suojaamasta.
Alkaa näyttää jo hyvältä.

Piupau

PS: kommentteja on aina niiiin ihana lukea! Kiitos kaikille kommentoijille! Pienikin merkintä käynnistä lämmittää. Anonyyminä kommentointikin onnistuu, älkää antako periksi, jostain syystä kommentti on julkaistava vaan aina uudestaan, vaikka ensin tulee teksti että julkaiseminen ei onnistunut!

Ihanaa laskiaista!

7 kommenttia:

 1. Kävelen teidän talon ohi päivittäin koiran kanssa. Hommaa riittää varmasti, mutta perinteitä kunnioittaen tulee varmasti upeaa aikaan.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä vaikuttaa kuitenkin tuo remontin eteneminen. :) Älä lannistu! (nimimerkillä been there and still am... ;) )

  Täälläkin on joskus seitkytluvulla about tehty kauheuksia: olkkarin lattian lankut "katkaistu" vesiputkien takia ja päällä on nyt muovimatto. Odottelee kesää(?) ja tutkimusta, jotta onko lattia pelastettavissa - tuskin. Ja täällä on myös ikkunat vaihdettu... :/

  VastaaPoista
 3. Ärsyttäviä nuo tuommoset "uudisremppaajat", jotka ei älyä mistään mittään! Kuulostaa jo hyvältä, kyllä se siitä valamistuu! :)

  -Leena-

  VastaaPoista
 4. Reippaita ootte ollu kaikin puolin :)

  -Tanja

  VastaaPoista
 5. Ihanan nallukan on neitokainen ommellut ja sopii varmaan väreiltään hyvin poikien huoneeseen. Niinkuin se sohvakin joka kovasti haluais teille tulla :D

  VastaaPoista
 6. Aarre: Muistahan vilkuttaa mennessäsi, jos näet minut heilumassa pipopäässä remontissa :)
  Laura: Täytyy yrittää pinnistellä vielä viimehetket. Onneksi on muitakin samoissa puuhisa ja vielä hengissä.
  Leena: Näin se on, kaikenlaista on tehty, onneksi osa jätetty tekemättä. Paljon tuhoa saatu aikaiseksi mutta paljolta kamalalta toisaalta säästyttykin. Pahemminkin olisi voinut käydä, kaikkien muovien ja muiden kanssa.
  Tanja: Kiitos!
  Katsula: Neiti oli oikein tyytyväinen itseensä. Voi sitä sohvaa, eikö se osaisi lentää?

  VastaaPoista
 7. Voi olla että se sohva kohta lentääkin :D ehkä ei ihan teille asti, mutta ainakin pihalle... Ei sillä sentään mitään valtavaa kiirettä ole. Sain vielä yhden laatikon aamulla huoneeseen tungettua :)

  VastaaPoista