maanantai 19. heinäkuuta 2010

Viltti

Kirpputorit ovat aarreaittoja,
arvaamattomia,
kutkuttavia,
valtavaa intoa herättäviä.
Juuri silloin kun ei oikeastaan ole mitään hakemassa,
pikaisesti vaan piipahtamassa,
toiselle jotain etsimässä,
saattaa kohdalle osua jotain näinkin pysähdyttävää.
Kaksi kaunista vilttiä,
täydellisen ihanaa villaa.
Väreiltään kuin meille valmistettu,
tunnelmaltaan kiehtovimmat ikinä.
Paksua ja painavaa,
kooltaan varsin kookasta.
Reunustettu päistään hauskasti jollain "vuorisilkillä".
Ajattelin ensin ne kantata kunnon kankaalla,
mutta ei,
olkoon vaan hauskat,
jotenkin suloiset.
Tällainen lappunen on toisessa viltissä liimattuna.
Minulla ei ole mitään käsitystä ovatko viltit vanhat
tai kenen valmistamat ne ovat.

Tiedätkö sinä?

Halaus,

Piupau

21 kommenttia:

 1. Kirpparit on muuten mukavia, mutta työpäikkana "kamalia". Minä olin juuri kaksi vuotta kirpparilla töissä ja varmaan ei mennyt päivääkään, ettenkö olisi ostanut jotain, (yleensä kassillisen). Nyt on kaikki nurkat täynnä tavaraa ja voisin perustaa oman kirpputorin :)))

  VastaaPoista
 2. Lappunen viltissä näyttää vanhalta pesulamerkiltä?

  VastaaPoista
 3. Kirput ovat tosiaankin aarreaittoja.Monta kaunista tavaraa on meillekin sieltä lähtenyt.
  Sinun viltti-löytosi on kodella kauniit,ja vielä villaa....kuka raaskii luopua noista.Onneksi olet ottanut ne parempaan talteen.

  Kesä jatkukoon ja helteet...ihanaa:)

  VastaaPoista
 4. Ihanat viltti löydökset... ♥

  VastaaPoista
 5. Kauniit viltit! Kirppareilla on ihanaa käydä, itsellä se onni löytää jotain on vaan yleensä vähän kyseenalainen. :D

  VastaaPoista
 6. Kauniita vilttejä, sopii teille kuin nenä päähän. Pehmoisen näköisiä, noiden alla kelpaa ottaa kesätirsat. :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 7. Ihanat viltit! Kirpputorilt voi löytää kyllä vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 8. Viltit ovat ihanat, ja olit onnekas, kun löysit kerralla kaksi samanlaista!

  Samaa mieltä lappusesta eli se on mielestäsi pesulamerkki. Joskus tuollainen numero voi olla vaikka suoraan lakanaan leimattuna. Minun kotipaikkakunnallani pesulassa solmittiin pyykkeihin pienet värilliset langat erottamaan asiakkaiden pyykkejä toisistaan. Joissakin lakanoissamme oli pitkään pieni lankatupsu jossakin reunassa ;-)

  VastaaPoista
 9. Onnea löydöistäsi! :D
  Joskus onnistaa todella ja yleensä silloin kun ei nimenomaan mitään mene kirppikselle etsimään!

  Merkistä en osaa sanoa minä mitään, pesula tuli myös ensimmäiseksi mieleen.

  VastaaPoista
 10. Hienot viltit! Kylläpäs sinulla oli tuuria. Ovatko pehmoiset? Näyttävät vähän 'kankeilta' :) tai ehkä tukeva on oikea sana. Väri on hirmuisen kaunis sininen!

  Kivoja ja ahkeria kesäpäiviä sinne! Ja kiitos todella innostavasta ja piristävästä kommentistasi! :) Muista levätä välillä ja nautiskella kesän herkkuja. Aamupalasi näytti muuten ihanalta...

  VastaaPoista
 11. Sude: Voin vain kuvitella miten minullekin kävisi jos olisin kirpparilla töissä, hukkuisin tavaraan :)
  Karhin koulu: Mielenkiintoista, niin voisi tosiaan olla. Mietin mielessäni että ovatko peitot peräisin jostain "laitoksesta" (vanhainkodista tai vastaavasta) mutta tuo pesulamerkki kuulostaa järkeenkäypältä.
  PikkuBertta: Olin kyllä onnekas ja aijonkin pitää aarteistani hyvää huolta. Villapeitot ovat mahtavia!
  Peikkotyttö Hanna: Kiitos kauniista sanoistasi, olen iloinen kun kommentoit!
  Jolindha: Minä käväväisen kirpparilla useaan kertaan viikossa, hyvinkin usein tulen sieltä tyhjin käsin, mutta joskus sieltä todella löytyy aarteita. Onnea metsästykseen.
  Päivi: Lomapäivät hupenevat ja päivätorkut on ottamatta ;)
  Kiirettä pitää mutta illalla, silloin olen jo päässyt peittoja testaamaan, tuntuvat taivaallisilta paljailla jaloilla, voin vaan kuvitella niiden lämmön kun talvi tulee ja lämpöä todella kaipaa. Väri on todella sopiva.
  Emilia: Todellakin, koskaan ei voi tietää mitä löytyy. Harmillisesti nykyään kirppari hinnat ovat pilvissä, mikä hiukan latistaa tunnelmaa. Nämä olivat kuitenkin varsin edukkaat, suorastaan ilmaiset, vain 3e kpl.
  Tuulella: Kyllä vaan, ensin kyllä mieti että tarvitsenko todella kaksi samanlaista, mutta onneksi otin, ovat niin somat sohvan molemmille reunoille!
  Kiitos tiedosta, minulla onkin joitakin vanhoja tyynynpäällisiä, olen ihmetellyt niiden kulmassa roikkuvaa pientä ruskeaa langanpätkää, miettinyt että mikä kumman tarkoitus nuilla nyt on, ymmärrän kyllä sukkien merkitsemisen tai lapasten, että tunnistaa omansa. Selvisipä sekin. Kiitos!
  Marina: Näin se tahtoo mennä, jos on oikein aikaa ja vartavasten lähtee "ostoksille" ei löydy mitään, kiire on usein havaittu hyväksi kaveriksi kirpputorilla!

  VastaaPoista
 12. heippa!

  Kävin kylässä! :)

  Ihania löytöjä!

  VastaaPoista
 13. Sini: Peitot ovat kyllä paksut mutta silti mukavan pehmoiset ja, pinta hiemän nyppääntyi pesussa ja untuvainen pinta katosi, ajattelin kokeilla karstata pintaa hieman. Toivottavasti niin voi tehdä?
  Vierailu blogissasi oli minullekin virkistävä, aivan ihana postaus! Kiitos.
  Iida Emilia: Mukavaa kun kävit. Kirpputorit ovat niin mahtavia.

  VastaaPoista
 14. Hei löysin blgiisi ja jään lukijaksesi. Hienot viltit olet löytänyt. Niistä päiden vuorisilkeistä voisi päätellä, että ne ovat vanhat. Muistan mummolassani olleen (70-luvun alkupuolella) ruskeankirjavia vilttejä, joissa oli vuorisilkkiset/satiiniset kanttaukset päissä.

  VastaaPoista
 15. Heippa! Lähettelen täältä tervehdystä pätkivän mokkulan varassa. Tulin juuri saunasta ja uimasta, järvellä hirmuinen myrsky, puitakin kaatui! Oletpa tehnyt löytöjä. Ihanaa että toisen hylkäämä tavara voi olla toiselle aarre. Minäkin tykkään villasta, varsinkin kylmällä ilmalla. Mukavia päiviä sinulle sinne, filttien alle, meillä alkaa huomenna kotiinpaluu.:)

  VastaaPoista
 16. Kivat löydöt! Yleensähän kirppikselle ei pidä mennä etsimään mitään erityistä tai edes ostoaikeissa. Ja niin ne aarteet suorastaan hyppäävät syliin.

  Pesulalappu on, varmaa tietoa.

  VastaaPoista
 17. Kurkistelin blogiisi ja jäin lukijaksi=)
  Suloista teillä! Ihana tapetti tuolla alemmassa kaappi postauksessa <3

  VastaaPoista
 18. Ihanan löydön olet tehnyt. Nuo vanhat viltit on niin tiivin ihaniksi kudottu.Kuviointi ja värikin juuri sopiva. Mukavaa perjantai-iltaa sinne.
  Täällä alamme katsomaan elokuvaa illan edes vähän viilentyessä :)

  VastaaPoista
 19. Seija: Tervetuloa! Oikein mukavaa kun tulit ja jätit merkin itsestäsi, osaan nyt tulla luoksesi :)
  Kiitän tiedosta, itsekkin epäilin että kanttaukset viittaisivat sinne 60-70luvulle mutta en ole asiaan mitenkään perehtynyt.
  Sade: Kiitos :) niin minustakin.
  Elina: Ihanaa kun kävit tervehtimässä. Sauna järvenrannalla on houkutellut minuakin koko loman ajan, muttei ole kiireessä sinne kerennyt sitten juhannuksen. Täälläkin oli valtava tuuli viime yönä, valtavat ovat luonnon voimat.
  Bean emäntä: Näinhän se on, ja kun tarpeeksi useasti kulkee niin varmasti sieltä joskus jotain löytää.
  Kiitos tiedostasi. Osaatkohan vielä kertoa siitä että onko merkkejä käytetty myös yksityisten pyykkeihin ja milloin niitä on mahdettu käyttää?
  Onnenkyynel: Kiitos kauniista sanoistasi ja tervetuloa!
  Marie: Viltit todella tuntuvat tukevilta ja mukavilta, vedin peiton juuri jaloille, meillä ei nimittäin tarvitse odottaa viilenemistä. Tänään on ollut varsin kylmää, kova tuuli ihan villatakin läpi tunkeutui luihin ja ytimiin. Onnellista elokuvailtaa.

  VastaaPoista
 20. Hei Piupau, viltit näyttävät aikalailla samantyylisiltä, jotka sain omalta äidiltäni. Ne ovat peräisin ehkä 40/50-luvulta, täyttä villaa ja juuri sellaiset silkkiset kanttaukset kuin kuvailit. Väri on minulla hiukan erisävyinen sininen, turkoosimpi. Todella lämpimät ja ihanat, en raaskisi luopua! Ja kuten moni on jo sanonut, lappunen tosiaan näyttää pesulalapulta. Löysin blogiisi vähän aikaa sitten ja käyn täällä ihailemassa nyt viikottain :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista