perjantai 18. kesäkuuta 2010

Voita

Kesäkukat on laitettu.
Tämä ihana pelakuu pääsi sisälle maljakkoon,
sai nääs pallosta osuman
ja katkesi.
Sabluunat sain äidiltä lainaan,
päässä pyörii monia hauskoja suunnitelmia.
Tänään vatkataan taas levitettä.
Oikeaa voita
ei mikään voita.
Kaksi pakettia huoneen lämpöistä voita,
sekaan öljyjä
ja vettä.
Sähkövatkaimella sekaisin
ja jääkaappiin jähmettymään,
siinäpä on taas lisäaineetonta herkkua
 lasten voideltavaksi leivälleen.
Kirputorilta kaunis pieni liina
ja hartwallin suloinen pullo,
siinä ne koristavat keittiön pöytää.
Pitsiliina päätynee johonkin vaatteeseen koristukseksi.

Ostin kangaskaupasta palalaarista ihanan kukkakankaan
ja kymmenen metriä vanulevyä.
Myyjää hymyilytti kun yritti sulloa sitä pussiin.
Monta tilkkupeittoa odottaa vanua sisäänsä.
Tänään juhlitaan Rakkaani syntymäpäivää.
Mansikkakakkua,
grilliherkkuja
ja toivottovasti auringonpaistetta.
Siinäpä suunnitelmaa tälle illalle.

Voikaa hyvin!

Piupau

20 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä tuon voin suhteen. Täytyy kokeilla. Margariinirasiat ovat niin rumiakin ja tuonhan voi sitten laittaa kauniiseen purkkiin (no voihan tietty sen margariininkin, hih). Miten kauan muuten kestää, onko sulla tietoa?

    VastaaPoista
  2. Mahtava vinkki.Paljonko laitoit suhteessa öljyä ja voita ja vettä.
    Ja vielä mitä öljyä.

    Nyt tuli urakalla kymysyksiä.

    Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvä vinkki, kiitos! Minäkin kyselen suhteita?
    Mukavaa iltaa teille,
    Anu
    ps. Aika homma, saada 10 m vanua kotiin saakka ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos hienosta vinkistä! Luen myös mielelläni lisätietoja!

    Ihania löytöjä ja ihania tilkkupeitto hetkiä!

    Ja viettäkäähän ikimuistoista iltaa!

    VastaaPoista
  5. Lisäohjeita minäkin täällä kuikuilen :)

    Viime kesästä loppuvuoteen asti syötiin pelkkää voita, koska kuulin radiosta erään ohjelmanpätkän margariineista.. :/ Mutta sitten se rasvan prosenttiluku ja voin kovuus laittoi taas pikkuhiljaa margariinilinjalle.

    Oikein ihanaa iltaa teille :)

    VastaaPoista
  6. Käväisin blogissasi ja koiraihmisenä huomasin aivan ihanan tiuku-hauvan!! onnea ja menestystä edelleenkin koirankasvatuksessa

    VastaaPoista
  7. Voita ei tosiaankaan mikään voita :) Mukavia juhlia ja mukavaa viikonloppua teille : )

    VastaaPoista
  8. Mukavaa synttäri iltaa ja aurinkoista vkl.

    VastaaPoista
  9. Hyvä vinkki!!

    Ihanaa synttärijuhlaa sinne.

    VastaaPoista
  10. Löysin tänään blogisi, sinulla on kivoja juttuja ja ihania kuvia! Joskus olen tehnyt itsekin tuota voilevitettä, olin jo unohtanut sen, olipa kiva löytää se sinulta!

    Aurinkoista viikonloppua! Maria

    VastaaPoista
  11. Hyvä idea tuo voi, laittaa tosiaan miettimään taas kerran niiä lisäaineita...Minua hymyilytti tuo vanujuttu, peittoihin tosiaan menee aika lailla sitä vanua ja sitähän ei ihan pieneen tilaan sullota. Meillä ei mahdu juurikaan ylimääräisiä kaappiin odottelemaan. Itse tilasin netistä ja nyt odotellaan että pääsen pian tikkailemaan ;) Mukavaa juhlaviikonloppua!

    VastaaPoista
  12. Voin kuvitella myyjän hymyilyn =)

    Levitteesi kuullostaa kokeilemisen arvoiselta! Sitähän voi vielä varioida eri makuisiksikin, jos haluaa :)

    Mukavia juhlia teille!

    VastaaPoista
  13. Heippa! Terveisiä saunasta ja "avannosta" ;) Itsekkin aina mietin noita lisäaineita, jään odottelemaan mittasuhteita kun niitä tuossa jo kyseltiin. Viettäkää ihana juhlapäivä! Onnea täältäkin. :)

    VastaaPoista
  14. Meilläkin leivät on voideltu jo vuosia aidolla voilla. Muutenkin yritetään mahdollisimman paljon itse ruokaa tehdä, harvoin eineksiä ruokapöytään kannetaankaan...
    Tästä levitteestä olen minäkin joskus lukenut, mutta en ole vielä kokeillut. Mittasuhteita jään siis minäkin odottelemaan ;)

    Juhlahumua!

    VastaaPoista
  15. Nyt on juhlat juhlittu ja ihanaa oli. Kutsumattomia vieraita tosin oli aivan liikaa ja ininä oli melkoinen, kakkukahvit juotiinkin sitten sisällä.
    Voista sitten: Paketti voita, 250ml öljyä ja 250 ml vettä. Laitan itse yleensä auringonkukkaöljyä, oliiviöljyä ja rypsiöljyä sekaisin. Pikkuhiljaa olen lisännyt voimakkaiden öljyjen määrää(kylmäpuristettujen) että lapset oovat tottuneet makuun. Vatkaan ensin öljyn ja voin tasaiseksi, sitten lisään veden niin ei roisku niin pahasti. Teen aina kaksi annosta kerralla, ja helpotan näin arkea, ei tarvitse olla jatkuvasti tekemässä. Makuahan saa sitten tietenkin halutessaan yrteistä ja esim valkosipulista mutta eivät ole meidän lasten makuun niitä toivottuja.
    Olen itse sitä mieltä että jos syödään voita, syödään oikeata voita, jos syödään kermaa, syödään oikeata kermaa. Keinotekoisia kermoja välttelen. Mutta kyllä meillä syödään roskaruokaakin :) ja herkutellaan. Arjessa valitaan kuitenkin luonnollisia tuotteita.

    Kiitos valtavasti kaikista kommenteissta. Nyt lähden iloisin mielin nukkumaan, huomenna lähdemme metsästämään laattoja :)

    Öitä

    VastaaPoista
  16. Kiitos vinkistä, täytyy kyllä kokeilla! :)

    -Päivi-

    VastaaPoista
  17. Kiitoksia vastauksesta.Kokeilen oitis.

    Oikein ihanaa juhannusviikkoa.

    VastaaPoista
  18. kiitän minäkin vinkistä, talteen otettu! :)

    VastaaPoista