torstai 14. tammikuuta 2010

Kylmyys

Kylmyys oli tänään aamusta lähes hyytävä! Viima vihmoi, jäädytti syvältä sisältä ja sai kaipaamaan entistä enemmän kevättä. Kuppi kuumaa teetä, ja taas jaksan nauttia tästä talvisesta kauneudesta. Siellä on todellakin huikaisevan kaunista. Puut ovat paksussa huurassa, nukkuvat kiehtovaa talviuntaan. Täytyy todellakin lähteä ulos kameran kanssa, kun vaan joskus ehtisi päivänvalon aikaan.En ole koskaan ollut sinisen ystävä. Nyt tuo ulkona häikäisevä sinisyys kiehtoo valtavasti. Haaveilen sinisen eri sävyitä myös sisälle. Poikien huoneeseen ja miksikäs ei myöskin pikkuvessaan, voisihan se välillä piristää myöskin takkahuoneen harmaata ilmettä. Huoh, paljon suunnitelmia. Onneksi kaikkea ei kerkeä toteuttaa, parempi miettiä hetki.Joulunaikaan innostuis tekemään saippua. Se oli tosiaankin mukavaa hommaa. Pitäisi päästä kaupunkiin ostamaan lisää massaa ja tuoksua, pääsisi tekemään monenlaisia sekoituksia. Paketointikin oli hauskaa. Suurin osa saippuoista menikin lahjaksi, mutta muutama pala jäi omaan vessaan.Tämä meidän oman makkarin vieressä oleva vessa valmistui varhain viime keväänä. Se on kauttaaltaan helmipaneloitu, valkoinen. Kuinkas muutenkaan. Se odottaa edelleenkin suikukaappia nurkkaan. (Ei kai osattu päättä halutaanko pelkkä suihkukaappi vaiko höyrykaappi, niin se sitten jäi hankkimatta muiden tärkeämpien hankintojen vuoksi)


Ja niin kuin yleensäkin, tyhjällä paikalla on taipumus täyttyä. Vessan nurkka on täynnä kankaita, niille kun ei ole löytynyt mitään paikkaa vielä. Tämä ompelu on ihan uusi harrastus minulle. Tilan puute vaan hankaloittaa harrastusta. On kovin työlästä aina kantaa koneet vessan nurkasta keittiöön ja muutaman tunnin päästä takaisin. Ihan pienen hetken takia ei kannata aloittaa. Harmillista. Toivottavasti keksin itselleni vielä jostakin oman ompelunurkkauksen, niin että koneet saisivat olla siinä rauhassa odottamassa. Ja kankaat olisivat sievissä laatikoissa, hyvässä järjestyksessä;)

Piupau

7 kommenttia:

 1. Onnea uudelle blogille:)

  Meillä on höyrykaappi, mutta enpäs tiedä olisko se ihan pelkkä suihkukaappikaan hullumpi vaihtoehto...

  Oikein kiva blogi sulla:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle visitiistäsi ja kauniista sanoistasi blogissani.

  Onnea tuokoon sinulle blogisi avaamiselle ja iloista mieltä hyvässä seurassa, täällä on kaikkialla aivan ihastuttavaa seurattavaa, jos vain aikaa ja intoa riittää.

  Kauniit saippuat olet valmistanut ja kaunis on myös teidän veeseekin kalusteineen ja kiva kun siellä on ikkuna valoa sekä raikkautta tuomaan.

  Toivotankin iloa ja hyvää mieltä päivääsi!

  VastaaPoista
 3. Tuttu kirja ekassa kuvassa! Meilläkin wc odottelee remppaa, teillä kivan näköinen!

  Kivalta näyttää myös blogissasi :)

  Sara

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanista kommenteista! Olette kultaisia.

  VastaaPoista
 5. Ihana ja positiivinen blogi! ja niin kauniita vanhoja asioita!

  Mutta kerroppas, miten noita saippuoita oikein teit? Rupesi kiinnostamaan!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi,Paula!
  Minun saippuaní on valmistettu valmiista saippuamassasta, sitä on olemassa kirkasta(läpikuultavaa) ja tällaista valkoista. Massa sulatetaan vesihöyryssä ja siihen lisätään valitsemansa tuoksut ja väriaineet. Osan laitoin pieniin silokoonivuokiin ja lopun maitopurkkiin (josta sitten jähmettymisen jälkeen leikkasin palasia, jotka koristelin). Kaikkia näitä tarvikkeita myydään ainakin sinoperissä ja monessa nettikaupassa. Helppoa kuin heinänteko! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitti! Ehkäpä itsekin kokeilen saippualla lahjomista, vaikkapa jo jouluna!

  VastaaPoista