tiistai 12. tammikuuta 2010

Kelkka keikkuen kauppaan



Jotenkin nyt joulunaikaan ei ole (tuore) salaatti maistunut ollenkaan. Välillä olen jotain ostanut ja ne on sitten mähmättyneet tuonne jääkaappiin. Tänään töiden jälkeen kipaisin reippaasti kauppaan, kelkka perässäni keikkuen. Ilma oli ihana ja näläntunne yltyi kun pääsin sisään kauppaan. Mieletön salaatin himo iski heti kauppaan päästyäni. Ihan perinteistä vihreää salaattia en nyt ajtellut vaan jotain ihanan kirpsakkaa, suolaista ja makeaa, ihanasti rapeaa.





Makoisa talvisalaatti:

jääsalaattia
pikkutomaatteja
keitettyjä kananmunia
fetajuustoa (mausteliemessä)
halloumi-juustoa
kukkavihanneksia(pakaste)
punasipulia
casheypähkinöitä
pinjansiemeniä
pellavansiemeniä

kastike:
oliiviöljyä
valkoista palsamikkoa
hunajaa
pari valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
siitruunamehua
chilirouhetta

Keitä munat. Pese ja revi salaatti laakeaan vuokaan. Paista halloumi-juusto siivut pannulla voissa ihanan ruskeiksi. Nostele juustot salaatin päälle. Lisää pannulle nokare voita, ja paista kukkavihannekset ja lohkottu punasipuli kevyesti. Pyöräytä loppuvaiheessa pinnalle hippunen karkeaasuolaa ja pippuria. Kumoa kasvikset vuokaan. Anna pannun jäädä liedelle ja lisää siihen hetkenpäästä casheypähkinät ja pinjansiemenet, heiluta pannua etteivät ne pala. Kuori munat, leikkaa kahtia ja asettele salaatin joukkoon. Heittele sekaan tomaatit ja fetat. Koristele vielä pellavansiemenillä.




Annostele lautasille, lorauta päälle kastike ja nauti...vaikkapa tuoreiden ruisrieskasten kera. Herkullista!
Piupau

3 kommenttia:

  1. Onpas hieno kelkka! Ja nälkä tuli kun tuota salaattia ihastelin, vaikka juuri söin...
    Nam!

    VastaaPoista
  2. Kaunotar tuo kelkka ja arvaa tuliko nälkä? :)
    Punavalkoinen polka dot on myös mun mieleeni...

    VastaaPoista
  3. Pakko kokeilla joku päivä salaattiasi! Ihanat sivut, ensimmäistä kertaa kurkistelen:)
    Katja

    VastaaPoista